Pressmeddelande: Karin Skagerberg ny chefredaktör för Modern Psykologi

Text:

– Jag ser fram emot att fortsätta göra en nyfiken tidskrift där tanke och känsla står i centrum. I Modern Psykologi ska man vara säker på att få journalistik välförankrad i forskning, men alltid med människan i centrum. Målet är att inspirera till utveckling och vara underhållande utan att bli ytlig, säger Karin Skagerberg.

– Karin Skagerberg har starkt bidragit till att göra Modern Psykologi så uppskattad. Hon är en garant för att Modern Psykologi ska befästa positionen som Sveriges bästa populärvetenskapliga tidskrift om psykologi och hjärnforskning, säger Jon Åsberg, vd för Vetenskapsmedia.

Anders Svensson tar samtidigt över som vice vd för Vetenskapsmedia. Han fortsätter som chefredaktör och ansvarig utgivare för Språktidningen.

– 2020 var andra året i följd som Språktidningens prenumeranter blev ännu fler. Det är ett bevis för att vi gör en nyttig och underhållande tidning som är unik i det svenska medielandskapet. Under 2021 ska min kollega Maria Arnstad och jag försöka göra den än mer oumbärlig, säger Anders Svensson.

Språktidningen och Modern Psykologi ges ut av förlaget Vetenskapsmedia, ett dotterbolag till FPG Media som ger ut tidningen Fokus. 2012 utsågs Modern Psykologi till Årets tidskrift på Tidskriftsgalan. Språktidningen fick samma utmärkelse 2015. Tidningarnas formgivare Agnes Dunder tilldelades 2017 priset som Årets AD.

Modern Psykologi utkommer tio gånger om året och har en tryckt upplaga på 10 000 exemplar och 6 000 unika läsare digitalt per utgåva.

Språktidningen utkommer åtta gånger om året och har en tryckt upplaga på 16 000 exemplar och 3 000 unika läsare per digital utgåva.

 

För mer information:

Karin Skagerberg

chefredaktör och ansvarig utgivare Modern Psykologi

karin@modernpsykologi.se

0734-43 97 67

Anders Svensson

chefredaktör och ansvarig utgivare Språktidningen

anders@spraktidningen.se

0768-68 58 24

 

Pressbilder:

Pressbild Karin Skagerberg

Foto: Joel Nilsson

Pressbild Anders Svensson

Foto: Martin Stenmark