Om oss

I Språktidningen kan du läsa om allt från slang, svordomar och nyord till klurig grammatik, svenskt språkbruk och spännande språkhistoria. Här ryms populärvetenskap, reportage, forskningsnyheter, intervjuer samt mängder av tips och råd till dig som vill lära dig mer om språk och skrivande.

I varje nummer finns dessutom flera sidor där experter svarar på läsarnas språkfrågor.

Språktidningen utkommer med åtta nummer om året. Du kan också läsa tidningen digitalt genom vår app eller genom en prenumeration på nätupplagan.

Vad vill du läsa om? Skriv till oss!

  • Kundtjänst tar hand om alla frågor om prenumerationer, beställningar och adressändringar.
  • Redaktionen tar gärna emot synpunkter på innehållet i Språktidningen.

Postadress:
Språktidningen, Skeppsbron 34, 111 30 Stockholm.

Chefredaktör och ansvarig utgivare är Anders Svensson: anders@spraktidningen.se, 0768-68 58 24.

Om Vetenskapsmedia

Språktidningen ges ut av förlaget Vetenskapsmedia. Vetenskapsmedia är ett dotterbolag till FPG Media som ger ut nyhetsmagasinet Fokus. Språktidningen har genom åren tilldelats en rad priser som Årets tidskrift utsedd av branschorganisationen Sveriges tidskrifter, Publishingpriset och European publishing awards.

Vetenskapsmedia ger också ut böcker samt arrangerar läsarresor, kurser, föreläsningar och konferenser som Språkforum, Arkeologiforum och Lättlästdagen. Vi producerar även tidningarna Kemisk tidskrift och Allkemi på uppdrag. Språktidningen levererar dessutom språkkrönikor till Fokus samt språkkrönikor och kviss till Dagens Nyheters språksida i söndagstidningen.

Vi har ett stort och brett kontaktnät, erkänd fingertoppskänsla och gedigen erfarenhet av att producera journalistik, evenemang och resor för en vetgirig och nyfiken publik. Och vi vill gärna ha fler uppdrag. Hör av dig om du vill samarbeta!

Mer information om Vetenskapsmedia får du av Anders Svensson, vice vd för Vetenskapsmedia och chefredaktör för Språktidningen, på mejl anders.svensson@vetenskapsmedia.se eller telefon 0768-68 58 24.