Välkommen till Språkforum 2024!

Nu släpper vi biljetterna till Språkforum 2024! I år möter du talare som Björn Ranelid, Sara Lövestam, Karin Milles och Ola Karlsson.

Text:

Nu släpper vi biljetterna till Språkforum 2024! Årets konferens äger rum på Södra teatern i Stockholm fredagen den 15 november. Vi utlovar en nyttig och underhållande heldag för dig som arbetar med eller är intresserad av svenska språket och aktuella språkfrågor.

I år har vi bland annat bjudit in Björn Ranelid – som nyligen firade 40 år som författare – som du möter i ett samtal om stil, språk och skrivande samt om berättarkonst, stilistiska förebilder och passionen för det svenska språket.

Du möter också författaren och språkvetaren Sara Lövestam som djupdyker i bokstävernas historia, språkprofessorn Karin Milles som tipsar om att skriva med hjälp av AI, huvudredaktören Louise Holmer som från insidan skildrar arbetet med nya upplagan av Svenska Akademiens ordlista, språkforskaren Theres Bellander som förklarar hur unga skribenter använder sig av innovativ interpunktion, språkprofessorn Fanny Forsberg Lundell som diskuterar kopplingen mellan språk och integration, språkvårdaren Ola Karlsson som berättar om Språkrådets nya regelsamling Snabba skrivregler och språkforskaren Anna Vogel som beskriver hur ungdomar ser på begreppet heder.