Välkommen till Lättlästdagen 2023!

En heldag för dig med intresse för språk, ­läsning och begriplighet – eller som arbetar med personer som har behov av lättläst.

Text:

Lättlästdagen är en späckad heldag för dig som är intresserad av språk, ­läsning och begriplighet – eller som arbetar med personer som har behov av lättläst litteratur. Årets Lättlästdagen äger rum på Citykonferensen i Stockholm fredagen den 17 november.

I år möter du författaren och journalisten Alexandra Pascalidou i ett samtal om att ge röst åt berättelser och om läsningens och språkets betydelse, litteraturvetaren Martin Hellström som forskar om läsning som inspirerar unga, journalisterna Moa Candil och Bengt Fredrikson som tipsar om knep som gör texter lättlästa, didaktikforskaren Ann Boglind som talar om gemensam läsning samt Lena Lind Palicki, chef för Språkrådet, och Anders Svensson, chefredaktör för Språktidningen, som ger råd åt skribenter som vill formulera sig både inkluderande och begripligt.

Fler programpunkter tillkommer.

Lättlästdagen arrangeras av Språktidningen och Vilja förlag i samverkan med MTM, Myndigheten för tillgängliga medier. Biljetter kostar 2 400 kronor exklusive moms. I priset ingår föreläsningar, lunch och fika. Moderatorer är Alle Eriksson, förläggare på Vilja förlag, och Anders Svensson, chefredaktör på Språktidningen.