Nikkei
Nikkei är en matlagningsstil där japansk och peruansk tradition möts.
År 1889 emigrerade omkring 800 japaner till Peru. Under de närmaste åren skulle de få tusentals följeslagare. I det nya hemlandet fortsatte de att laga mat med japansk teknik, men med peruanska ingredienser. Resultatet blev nikkei, en matkultur som nu ökar i popularitet i Sverige. Sveriges Radio berättar om ursprunget till dagens trend: ”Nikkei, så heter det japansk-peruanska köket som jobbar med japanska tekniker och recept och blandar det med peruanska råvaror.”
År 1889 emigrerade omkring 800 japaner till Peru. Under de närmaste åren skulle de få tusentals följeslagare. I det nya hemlandet fortsatte de att laga mat med japansk teknik, men med peruanska ingredienser. Resultatet blev nikkei, en matkultur som nu ökar i popularitet i Sverige. Sveriges Radio berättar om ursprunget till dagens trend: ”Nikkei, så heter det japansk-peruanska köket som jobbar med japanska tekniker och recept och blandar det med peruanska råvaror.”