Nytt poddavsnitt om Viktig svenska

Vad är det vi egentligen talar om när vi talar om språk? Här samtalar Lena Lind Palicki och Anders Svensson, författare till boken Viktig svenska, med förläggaren Peter Karlsson om språkstrider, råd och rekommendationer. Poddavsnittet är sponsrat av Norstedts.

Text:

Bild: Daniel Holmström

I nyutkomna boken Viktig svenska: Alla dom där språkfrågorna (Norstedts) diskuterar Lena Lind Palicki, lektor i svenska vid Stockholms universitet, och Anders Svensson, chefredaktör på Språktidningen, dagens främsta språkliga stridsfrågor samt ger råd och rekommendationer i en rad språkriktighetsfrågor.

Hur kommer det sig att många verkar ha svårt att skilja på var och vart eller de och dem? När blev felaktiga särskrivningar en symbolfråga? Vilka ord och uttryck är det som håller på att ändra betydelse i dag? Varför är det så ofta bruket av pronomen som väcker starka känslor? Och vad är det vi egentligen talar om när vi talar om språk?

I det här poddavsnittet samtalar författarna med Peter Karlsson, förläggare på Norstedts, om boken Viktig svenska.

Du hittar Språktidningens podd hos Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts, Podme, Soundcloud, Tunein, Stitcher och Youtube.