Välkommen till Språkforum 2023

Välkommen till en nyttig och underhållande heldag med fokus på svenska språket. På Språkforum möter du bland andra Niklas Strömstedt och Sara Lövestam.

Text:

Språkforum är Språktidningens årliga konferens där svenska språket i tal och skrift står i centrum. Årets Språkforum äger rum fredagen den 20 oktober på Citykonferensen i Stockholm.

Bland talarna finns forskare, språkvårdare och andra experter som berättar om aktuell forskning, delar med sig av kunskap och ger nyttiga tips för dig som skriver.

Du möter bland andra Sara Lövestam som talar om kanslisvenska, Christian Mattsson som berättar om slutförandet av Svenska Akademiens ordbok och Karin Milles som skildrar pronomenbruk i klassrummet. Ingrid Olsson ger råd för begripligare texter och Johan Brandtler förklarar hur grammatisk struktur kan användas både för att bena ut och krångla till texter. Dessutom beskriver Karin Senter typiska drag i förortsslang och förortsklang medan Lena Lind Palicki och Anders Svensson talar om rekommendationer och råd i boken Viktig svenska. Du träffar också artisten och författaren Niklas Strömstedt – aktuell med självbiografin Om – för ett samtal om språk, stil och skrivande.