Nu släpper vi biljetterna till Språkforum!

Årets Språkforum äger rum den 7 oktober. Nu kan du boka biljetter.

Text:

Karin Smirnoff, Nils Håkanson och Sara Lövestam är några av dem du möter på Språkforum fredagen den 7 oktober. Vi håller till på Hilton Slussen i Stockholm. Här kan du boka biljetter och läsa mer om programmet.

Språkforum är Språktidningens årliga konferens om svenska språket. Du möter språkvetare, författare, språkvårdare, journalister och andra experter som bjuder på konkreta tips för dig som använder språket i ditt yrke. Vi utlovar en nyttig och underhållande heldag där du får ny kunskap om bland annat aktuella språkriktighetsfrågor och forskning.

Maria Bylin från Språkrådet berättar om arbetet med uppföljaren till Språkriktighetsboken och om resonemangen bakom rekommendationer från dagens språkvård, författaren Sara Lövestam bjuder in till en upptäcktsfärd bland språkfynd i arkiven, Augustprisvinnaren Nils Håkanson skildrar översättarnas avtryck i skönlitteraturen, forskaren Henning Årman talar om hur ungdomar ser på språket som ett redskap för förändring och journalisten Anders Lugn avslöjar knepen som ger texten nyhetspuls.

Dessutom möter du författaren Karin Smirnoff – som fick sitt genombrott med romansviten om janakippo och nu har tagit över stafettpinnen till en ny Millenniumtrilogi – i ett samtal om språk, stil och skrivande.