Kurs: Inkluderande språk – som är begripligt

Text:

Funktionsvarierad eller funktionsnedsatt, svart eller mörkhyad, man eller en? Och kan man använda indian nuförtiden, eller dvärg? Hur vi benämner andra människor spelar stor roll i ett demokratiskt samhälle. Men hur vi använder språket så att alla inkluderas och ingen blir diskriminerad är långt ifrån enkelt och självklart.

Språktidningen bjuder in till en kurs i inkluderande språk. Det är en kurs för dig som vill skriva inkluderande och utan att diskriminera men samtidigt neutralt, opolitiskt – och framför allt begripligt. Kursledare är Lena Lind Palicki, lektor i svenska vid Stockholms universitet och en av Sveriges främsta experter på språkvård och inkluderande språk.

Kursen äger rum torsdagen den 17 oktober klockan 13–16 i Sveriges tidskrifters lokaler på Vasagatan 50 i Stockholm.

Här kan du läsa mer om kursen och boka plats.

Anders

Foto: Privat