Språktidningens grundare får stort pris!

Text:

För elva år sedan fick Patrik Hadenius idén att starta en tidning om språk. Med en aldrig svikande övertygelse om att språk engagerar starkt, genomdrev han projektet. Och det har lyckats över all förväntan.

I går kväll fick Patrik Hadenius ta emot Sveriges Tidskrifters stora pris. Motiveringen lyder:

”Genom att skapa ett nytt tidskriftsförlag i en tid då få andra såg vår bransch som en tillväxtbransch blev Patrik Hadenius en tydlig förebild och inspiratör. Han såg kraften i den nischade tidskriften, möjligheterna i att skapa spännande affärssamarbeten och självklarheten i att alltid satsa på hög journalistisk kvalitet. Han har lyckats – men också vågat misslyckas. Med sitt mod, sin kreativitet och sin passion för tidskrifter har Patrik Hadenius kommit att bli en kraftkälla för hela tidskriftsbranschen.”

Från 2007 till 2017 var Patrik Hadenius chefredaktör för Språktidningen. Inom denna tidsperiod hann han även grunda och leda arbetet med flera andra tidskrifter, bland annat Modern Psykologi och Modern Filosofi.

Numera är Patrik Hadenius vd för Utgivarna, en intresseorganisation för svenska publicister.

Läs mer om Tidskriftspriset här.

Maria