Premiär för Språknyheterna i SVT

Text:

I morgon, onsdagen den 26 september, är det premiär för Språknyheterna i Kunskapskanalen. Programledare för den nya serien är Kalle Lind.

Ett nytt språkprogram har premiär i Kunskapskanalen i morgon, onsdag, klockan 21. Språknyheterna tar upp aktuella språkfrågor i åtta avsnitt under hösten. Förutom programledaren Kalle Lind medverkar Sara Lövestam som expert i varje avsnitt. Dessutom dyker meteorologen Nils Holmqvist upp för att ge det senaste om språk och väder.

Gäster under programserien är bland annat kallpratsproffset Niklas Källner, komikern Al Pitcher, författaren Denise Rudberg och musikern Niklas Strömstedt. Språktidningens chefredaktör Anders Svensson är med i ett avsnitt för att diskutera språkintresset i Sverige.

Språknyheterna går också att se på UR Play.

Anders

Foto: Tommy Jansson/UR