Ett av sju barn känner till text-tv

Text:

Det är länge sedan som skrivmaskiner, personsökare och text-tv var heta innovationer. Att den tekniska utvecklingen passerat dem märks också bland brittiska barn. Bara var sjunde vet till exempel vad text-tv är.

You Gov har undersökt vilken kännedom brittiska barn i åldern 6 till 18 år har om fenomen kopplade till kommunikation. Även om det i dag är färre som skickar vykort och använder skrivmaskin så är det ändå många barn som känner till dem. Hela 77 procent kan berätta vad ett vykort är och 73 procent är bekanta med skrivmaskinen.

BBC skrotade text-tv 2012. I dag är det bara 14 procent av barnen som känner till text-tv. Lika begränsad är kännedomen om personsökare.

Betydligt fler – hela 96 procent – har koll på att det finns osmarta mobiler, alltså mobiltelefoner som i första hand används för att ringa och messa. Och 95 procent vet vad en telefon med nummerskiva är.

Anders

Foto: Istockphoto