Massor av språk i radio och tv

Text:

Den som törstar efter ännu mer språk än vad som finns i senaste Språktidningen hittar just nu mycket intressant i både Sveriges Radio och Sveriges Television. Fredrik Lindström dyker upp både i radio och tv.

Dialekt i P1 är en ny programserie där Fredrik Lindström undersöker några svenska dialekter. De fyra avsnitten behandlar stockholmska, finlandssvenska, västerbottniska och göteborgska. Samtidigt passar SVT på att reprisera Fredrik Lindströms serie Svenska dialektmysterier.

I Sveriges Radio är nu Språket tillbaka efter sommaruppehållet. I arkivet finns samtliga avsnitt av Ordvalet, en serie där Olle Hägg och Nathalie Rothschild diskuterar ord som förekommer i den politiska debatten. I ett av avsnitten medverkar Språktidningens Maria Arnstad.

Den som vill lära sig mer om de nationella minoritetsspråken kan kolla in UR:s serie Jakten på språket.

Anders

Foto: Björn Dalin