Vad är störst – tripp, trapp eller trull?

Text:

För ett tag sedan dök det upp en intressant fråga i mejlkorgen. Så här funderade skribenten Anna om tripp, trapp, trull:

”Tripp, trapp, trull” är ett väl känt uttryck. Men vilken av de tre är egentligen störst? Och varifrån kommer uttrycket? Frågan kom upp när vi spånade om att döpa våra tre fritidshus, av olika storlek på samma tomt, till Tripp, Trapp och Trull. Strax var diskussionen igång: Skulle det största huset heta Tripp eller Trull? Googling gjorde oss än mer förvirrade.

Vi skickade frågan vidare till Språkrådet. Den visade sig inte vara helt lätt att besvara. I Språktidningen 6/16, som utkommer den 22 juni, skriver Språkrådets Anna Antonsson om sin jakt efter ett svar på frågan.

Nu frågar vi dig. Vad tycker du är störst av tripp, trapp och trull? Rösta härintill!

Anders

Foto: Istockphoto