En textspresso, tack!

Text:

[[{”type”:”media”,”view_mode”:”media_large”,”fid”:”1685″,”attributes”:{”class”:”media-image”,”height”:”375″,”style”:”width: 500px; height: 375px;”,”typeof”:”foaf:Image”,”width”:”500″}}]]

Dragkamp om kaffekopparna på jobbet? Nu går det att hålla ordning i fikarummet. Uppfinningen heter Textspresso, och använder ätligt bläck för att skriva på kaffeskummet.

Bakverk och godis med personliga budskap har funnits i många år. Skickliga kaffemakare kan visserligen göra figurer av skummet, men än så länge har de eventuella budskap som förmedlas genom kaffekoppen främst varit symboliska.

Företaget Zipwhip i Seattle har ändrat på detta. De har utrustat en espressomaskin med en skrivare som använder ätligt bläck. Apparaten kan både skicka och ta emot sms, och den kan dessutom skriva ut dessa meddelanden i skummet.

Den som vill vara säker på att inte en efterlängtad kaffekopp faller i en kollegas händer beställer styrketåren genom sms. Textspressotekniken gör att skummet exempelvis kan förses med beställarens namn eller telefonnummer, och därmed minska risken för att kaffet hamnar i fel strupe.

Anders