Mammor och pappor på 00-talet

Text:

Innan år 2008 är slut förväntas omkring 109 000 barn ha fötts i landet, vilket är en ökning med mer än tusen barn jämfört med förra året. Vid varje barn står det två föräldrar, som ängsligt letar efter en roll.

  1. Medmamman är ena parten i en familj som består av två kvinnor och ett eller flera barn. Den ena kvinnan är den biologiska mamman och medmamman är hennes partner.
  2. Jämopappan tar ut en stor del av föräldraledigheten. Han arbetar för mer genustänkande på dagis och strävar efter en helt och hållet jämställd relation.
  3. Lattemamman är en piffig, trendmedveten mamma som ses på kaféer tillsammans med vänner. Trenden har lett till barnvagnsförbud på vissa kaféer.
  4. Ironipappan är trendig och vill vara kompis med sina barn. Han har svårt att förlika sig med att han blir äldre och vill hänga med i det senaste inom teknik, mode och musik.
  5. New age-mamman ställer barnets horoskop, ger det ett udda namn och fyller barnrummet med speciella stenar och andra föremål med lyckobringande effekt.