Para ihop rätt kommun med rätt slogan!

Text:

En majoritet av Sveriges kommuner har en egen slogan. Vissa är älskade. Andra möts av en axelryckning – eller till och med av intensivt ogillande. I Språktidningen 6/2020 gav sig Mats Karlsson ut på en språkresa där han botaniserade bland svenska kommunsloganer. Vi har också en omröstning där du kan vara med och utse landets bästa kommunslogan.

Många sloganer innehåller namnet på kommunen – som Full fräs i Sotenäs, Sagolika Sunne och I love Hjo. Men i det här kvisset möter du tolv sloganer där namnet inte nämns. Kan du para ihop rätt kommun med rätt slogan?

Anders

Illustration: Jens Magnusson/Gustaf Öhrnell Hjalmars

Har du koll på kommunsloganer? (Kviss #208)

*” anger obligatoriska fält

Fråga 1 av 12

Det är hit man kommer när man kommer hem*