Grötprovning

Gröten tar sig in på finkrogen i Storbritannien, USA och Danmark, rapporterar Svenska Dagbladet: ”I New York serveras havregrynsgröt under samma knäckiga sockertäcke som Crème brûlée à 16 dollar portionen.” Även runt om i Sverige börjar gourmethak specialisera sig på lyxvarianter av den urgamla rätten, som många barn har haft svårt att svälja. På landets första grötkafé i Blekinge bjuder Pia Redin till grötprovning. Hennes egen favoritgröt är kokt på skrädmjöl, havregryn, kardemumma och honung.
Gröten tar sig in på finkrogen i Storbritannien, USA och Danmark, rapporterar Svenska Dagbladet: ”I New York serveras havregrynsgröt under samma knäckiga sockertäcke som Crème brûlée à 16 dollar portionen.” Även runt om i Sverige börjar gourmethak specialisera sig på lyxvarianter av den urgamla rätten, som många barn har haft svårt att svälja. På landets första grötkafé i Blekinge bjuder Pia Redin till grötprovning. Hennes egen favoritgröt är kokt på skrädmjöl, havregryn, kardemumma och honung.