Lek med orden!

Om tidningen

Språktidningen skriver om allt som har med alla språk att göra. Vi gör det högt och lågt, kort och långt, roligt och provocerande. I en och samma tidning ryms både avancerad populärvetenskap och lättsamma reportage. Här finns kontroverser, kuriosa och konkreta skrivråd.

I varje nummer finns också flera fasta avdelningar, till exempel om nya ord, ortnamn och nya böcker. Här hittar du flera sidor med frågor & svar. Till tidningen har vi också knutit ett antal experter som ger praktiska råd för alla möjliga och omöjliga skrivsituationer.

I tidningen finns också läsarnas spaningar – värsta korrfelet, första belägget, obegripligaste meningen – och klurig språkgymnastik – korsord, svåra ord och ordkedjan.

Men det finns plats för mer. Vad vill du läsa om? Skriv till oss! Berätta vilka du tycker ska skriva. Berätta vad du har svårt för när du skriver själv. Berätta varför du älskar språk.

  • Kundtjänst tar hand om frågor om nya och gamla prenumerationer, beställningar och adressändringar.
  • Redaktionen tar gärna emot synpunkter på innehållet i Språktidningen, förslag på artiklar och dina egna språkspaningar.

Vill du växla några ord?

Anders Svensson

Chefredaktör

anders@spraktidningen.se