Välkommen till Lättlästdagen 2022!

En heldag för dig med intresse för språk, ­läsning och begriplighet – eller som arbetar med personer som har behov av lättläst.

Text:

Lättlästdagen är en späckad heldag för dig som är intresserad av språk, ­läsning och begriplighet – eller som arbetar med personer som har behov av lättläst litteratur. Årets Lättlästdagen äger rum på Citykonferensen i Stockholm den 18 november.

I år möter du författaren och journalisten Niklas Källner som talar om allt vi säger utan att använda ord, juristen Dona Hariri som berättar om arbetet med att göra lagboken begriplig, författaren Jessica Schiefauer som tipsar om hur hon inspirerar unga till läsning, specialpedagogikprofessorn Mats Myrberg som förklarar varför lättläst är en demokratifråga, statsvetaren Jennie Spetz som ger bakgrunden till Sveriges språklag och officiella minoritetsspråk, litteraturforskaren Olle Nordberg som avslöjar hur tonåringar läser och Marlen Eskander, grundare av Läsfrämjandeinstitutet, som diskuterar språk och läsande som ett sätt att ta makten över sitt eget liv.

Lättlästdagen arrangeras av Språktidningen och Vilja förlag. Biljetter kostar 2 400 kronor exklusive moms. I priset ingår föreläsningar, lunch och fika. Moderatorer är Alle Eriksson, förläggare på Vilja förlag, och Anders Svensson, chefredaktör på Språktidningen.