Nytt poddavsnitt om 2021 års nyordslista

Coronapandemin och engelska lån dominerar nyordslistan. Men vilka är de andra språkliga trenderna bland nyorden?

Text:

Bild: Anders Svensson

Coronapandemin präglar även 2021 års nyordslista. Men den innehåller också en rad engelska lånord. Är det en ovanligt deppig lista? Kan de engelska lånen i svenskan vara ett problem? Hur kommer det sig att ett gammalt nyord som blåbrun plötsligt kan bli laddat och omdiskuterat? Och vilka är de personliga favoriterna?

I det här avsnittet av Språktidningens podd samtalar Ola Karlsson, Språkrådets nyordsredaktör, och Anders Svensson, Språktidningens nyordsredaktör, med Lena Lind Palicki, lektor i svenska vid Stockholms universitet, om årets nyord.

Du hittar podden hos Apple, Spotify, Acast, Google Podcasts, Soundcloud och Youtube.

Om du vill stödja podden ekonomiskt kan du skicka ett bidrag genom Swish till 123 110 0726.

Vilket är 2021 års bästa nyord?