Nytt poddavsnitt – vad betyder egentligen drygt?

Text:

Bild: Pixabay

Ordet drygt betyder enligt ordböckerna ’lite mer än’. Men allt fler använder drygt i betydelserna ’ungefär’ och ’lite mindre än’. Susanna Karlsson, docent i svenska vid Göteborgs universitet, har tillsammans med kollegan Ylva Byrman undersökt ett ord på glid.

I det tolfte avsnittet av Språktidningens podd samtalar chefredaktören Anders Svensson med Susanna Karlsson om de olika betydelserna och orsakerna till förändringen. Du kan läsa mer om drygt i Språktidningen 6/2020 som utkommer den 12 augusti.

Du hittar podden hos Apple, Spotify, Acast, Soundcloud och Youtube.

Om du vill stödja podden ekonomiskt kan du skicka ett bidrag genom Swish till 123 110 0726.

Anders

Prenumerera! Pröva 2 nummer av Språktidningen för 99 kronor.