Läsarnas spaningar

Text:

Det finns så mycket att irritera sig på att det är svårt att välja, men jag tar det där med att folk har så svårt att skilja på var och vart. Nu har det gått så långt att ordet var nästan har försvunnit. Vad får man egentligen lära sig i skolan nuförtiden? Förstår inte var problemet ligger.

Per

Allt ”uppande” till verb som inte behöver upp efter sig irriterar mig. Hörde addera upp i dag och föröka upp i går på radion. Det verkar bli vanligare och vanligare.

David

I Sveriges Radios program Medierna berättade man om någon som släppte en bok. Då undrar jag om boken var infångad innan. För annars var det väl snarare så att boken kom ut.

Elsa

Jag har fortfarande svårt för benämningen sjuk­sköterska för en manlig sådan. Gick det inte att hitta en könsneutral yrkestitel, när det började bli vanligt med män i yrket? Föreställ er att man hade propsat på att även männen skulle kallas småskolelärarinna, på den tiden detta yrke benämndes så, eller att manlig kabin­personal på flyget inte skulle få kallas annat än flygvärdinna!

Staffan

När jag säger tack till expediter och försäljare har jag på sista tiden ibland fått ingen fara som svar. Är det normalt? Borde man inte säga ingen orsak eller det var så lite?

Olga