Hallå där Johan Hurtig

Text:

… ståuppare och journalist, som vann SM i ordvitsar i våras. Tävlingen anordnas varje år av humorgruppen Mitt i smeten, i samverkan med Folkets hus och parker, och har gett upphov till boken Sveriges bästa ordvitsar.

Hur förbereder man sig inför en tävling i ordvitsar?

– Jag har alltid hållit på med ordvitsar i mitt vardagsliv. Jag lägger upp på Twitter och ser vad som flyger och inte.

Vad är det som är speciellt med ordvitsar?

– Ordvitsar har traditionellt innehållit ord som har dubbla betydelser, i stil med Den här boken har många sidor. Vitsarna har setts som någonting fult för trista gubbar. Jag tycker att det är roligare med moderna referenser och vitsar som har en punchline.

Vilken är din bästa ordvits någonsin?

– ”Forskare har upptäckt en ny tveksam art svampar: kantar … eller?”

Tänker du ställa upp i SM 2016?

– Ja absolut, jag är direktkvalificerad. Det ska bli kul!

Anmälan för att tävla i SM i ordvitsar 2016 öppnar den 1 december 2015. Mer information finns på webbplatsen www.smiordvitsar.se