Sms-uppsägning

Den som drabbas av en sms-uppsägning får genom mobiltelefonen beskedet om att hen inte längre är önskvärd på arbetsplatsen.

Text:

Att arbetsgivare med hjälp av sms söker efter personer som kan hoppa in och täcka upp på arbetsplatsen är ett känt fenomen. Nu har även de första sms-uppsägningarna sett dagens ljus. Socialdemokratiska Dagens Arena gillar inte utvecklingen: ”Sms-anställningar har länge varit ett unket fenomen på den svenska arbetsmarknaden. Unga tvingas gå i en ständig väntan på ett sms som kan ge några timmars jobb för dagen. Nu har ett nytt fenomen dykt upp: sms-uppsägning. När 25 anställda på hamburgerkedjan Max läste sms:et från arbetsgivaren fick de en ovälkommen nyhet: ’Hej. Jag kommer att ta bort anställningen på er som inte har jobbat på över en månad’.”