3 ord om relationer

Text:

1 sambomage. Mer tv-soffa och mindre träning. Skiftet från singelliv till samboende kan leda till sambomage. Om relationen spricker kan det inspirera till att träna bort kalaskulan. Om det skriver en användare på träningsforumet Funbeat: ”Började träna igen för ett par år sen när mitt förhållande tog slut och jag insåg att jag led av den hemska sjukdomen ’sambomage’.”

2 bolibompasex. När barnen är små kan det vara svårt för de vuxna att hitta tid för sexuellt umgänge. Vissa passar på att smyga in en stunds bolibompasex med barnprogram som barnvakt. I Babyvarlden.se berättar en mamma om hur signaturmelodin till Fåret Shaun blivit synonym med att hon och pappan stänger dörren och sedan kommer ut ”rufsiga och lyckliga”: ”Onsdagskvällarna har blivit heliga och vår relation har helt klart fått en positiv knuff – jag rekommenderar bolibompasex till alla!”

3 porrimpotens. Personer som konsumerar pornografi kan få svårt att intressera sig för sex med sin partner. Verkligheten uppfattas inte längre som tillräckligt upphetsande. Fenomenet kallas porrimpotens. Göran Sedvallsson, chef för den sexologiska kliniken på sjukhuset i Karlskrona, säger i Dagens Nyheter att problemen framför allt drabbar vuxna: ”Vi har dock ännu inte tagit emot unga pojkar och män som upplevt ’porrimpotens’.”