Stopp!

Text:

Jag störs av att det ofta tänks väldigt mycket när man egent­ligen tycker.
Fråga: Vad tänker du om det nya skatteförslaget?
Hartmut

Sportreportrarnas nya favorit renderade i, det vill säga man tror att uttrycket är synonymt med resulterade i. Vidare duvunge i stället för dununge. Till sist ta tillvara på, som spritts som ett virus inom hela samhället.
Harald

Det har blivit mycket vanligt att skriva kommer komma. Anglicism av will come? Räcker det inte med kommer?
Getöga

Ordet ramla används allt oftare fel! Ett träd faller ner, liksom en blomkruka. En golvlampa kan välta. Bara människor ramlar anser jag.
Yvonne

När ordet organisk används i stället för ordet ekologisk. Vem vill ha en organisk tomat, eller köpa en organisk hudkräm? Inte jag i alla fall.
Lotta

Smilisar – hur kan man säga så?!?
Leffis

Helg, när man menar veckoslut. Ett normalt veckoslut innehåller ingen helgdag!
Jan

En korrigering av detta uttalande behövs då det faktiskt förekommer minst en helgdag i varje veckoslut. Söndagen (som visserligen egentligen är en veckobörjan, men placerats sist i kalenderveckan sedan detta blev internationell standard 1972) är en helgdag i Sverige, vilket markeras i de svenska almanackorna med röd text.
Robin

Ergonomisk kudde på Ikea. Man arbetar väl sällan på kudden? Anatomisk(-t riktig) kudde skulle väl vara lämpligare?
Kerstin

Med rätt eller orätt, retar jag mig på ordet närvarade. Ordet tycks främst användas när celebriteter av lägst landshövdings rang funnits på plats vid någon tilldragelse. Närvarade ger mig tankar på varande sår. Ordet kan ju lätt ersättas med var där, var närvarande, eller med något verb som berättar om vad högheten sysslade med. Varför används då otymplig­heten?
Gunnar