Meningslösheten är meningen

Text:

Enligt författaren är Brusa högre lilla å ”en obegriplig, meningslös, icke-kommunikativ diktsamling”. Den enda bokstav som förekommer i boken är å – ett å på varje sida.

Det är inte lätt att förstå denna diktsamling, men är den verkligen meningslös och icke-kommunikativ?

– Ja! Det är den absolut. Det är själva meningen med den, att den ska vara meningslös. Men ett problem för mig var ju att det på olika sätt uppstod mening medan jag höll på med boken. Dessutom började jag känna olika saker för det lilla å:et. Som att det är ganska gulligt och envist där det strävar fram över sidorna …

Varför bokstaven å?

– Därför att det finns en å, eller ett å, i titeln. Jag har helt och hållet utgått från den, och från Björn J:son Lindhs verk med samma namn.

Har du fått några reaktioner på verket?

– Folk har blivit väldigt glada och intresserade, lustigt nog. Jag trodde alla skulle bli arga.