Emmy Rasper blir ny programledare för Språket i P1. Men lyssnarna kommer att känna igen sig. Lyssnarbrev kommer även i fortsättningen att vara programmets kärna.

– Jag gillar lyssnarinteraktion och det är en av styrkorna med Språket. En stor del av programmet kommer att bygga på lyssnarnas funderingar och frågor. Ibland blir det en expert som svarar och ibland tar jag kanske frågan vidare i ett reportage, säger hon.

Emmy Rasper tar över efter Anna Lena Ringarp, som nu går i pension, och Lars-Gunnar Andersson. Språket är något av en veteran i Sveriges Radios tablåer. Sedan starten 1997 har den tidigare programledarduon sänt närmare 800 program och besvarat runt 5 000 lyssnarfrågor.

– Det är både ett förtroende och en ära att få ta över ett så omtyckt program, säger Emmy Rasper. Det gör att det blir en utmaning som jag personligen går i gång på. Men jag är också ödmjuk inför det. Jag är beredd på reaktioner eftersom förändring inte alltid är populärt.

Vem som efterträder Lars-Gunnar Andersson är än så länge en hemlighet. Men Emmy Raspers bisittare kommer inte att få exakt samma roll som Lars-Gunnar Andersson hade.

– Det blir ingen ny Lars-Gunnar i bemärkelsen en fast expert. Det kommer att vara en återkommande gäst, men jag vill knyta fler experter till programmet, säger hon.

Nya Språkets premiärsändning blir tisdagen den 11 februari klockan 13.35 i P1. Emmy Rasper är journalist och har tidigare varit programledare för bland annat Brunchrapporten, Kvällspasset, Studio Ett och Ring P1.

Anders

Foto: Martina Holmberg

0 kommentarer
Prenumerera på RSS - Sveriges Radio