Killgissning

Att beskriva något som om att det är blytung fakta fast det egentligen är en gissning eller ett antagande
Av: 
Jessica Westman
Det här nyordet har skickats in av en läsare. Rösta genom att gilla på Facebook!
0 personer har röstat.

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren.

Kommentarer

Ordet killgissa är sexistiskt!

Jag kan inte förstå att folk bara accepterar att man infört ett uppenbart sexistiskt ord som "killgissa". I mitt tycke finns det redan alternativ som inte är sexistiska. Spekulera, gissa eller rent ut sagt ljuga är ju det som man egentligen gör. Att folk inte fattar att ord som "mansplaina", "manspreading" och "killgissa" med flera är sexistiska och bara till för att trycka till, och tysta pojkar, killar och män, gör att man undrar vilket samhälle man vill ha.

Killgissa

Men jag som e kille kan ju ärligt säga att iaf dom killar ja känner inklusive jag ”killgissar” ganska mycket å de känns ju som att de är en mansgrej å framstå som att man kan de mesta.. men ska man spekulera som dom ovan så bör man ju byta namn på en hel del saker tex våldtäktsman och brandman.. för de finns ju faktiskt kvinnor som våldtar och jobbar som brandman... kan inte saker bara få heta som de heter så kan man lägga energi på viktigare saker?

Lägg till ny kommentar

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.