Zlatan ger fransk fotboll en svensk läxa

5 kommentarer

Zlatan Ibrahimović öser bara inte in mål för Paris Saint-Germain. Fotbollsstjärnan har även hunnit göra avtryck i det franska språket. Hans ivriga gestikulerande på planen har gett upphov till verbet zlataner, berättar Aftonbladet.

Efter bara ett par månader i sin nya klubb talas det redan om Zlatan Ibrahimović som en av de vassaste anfallarna som någonsin spelat i den franska ligan. Men det är alltså inte bara hans målproduktion som har uppmärksammats.

Zlatan Ibrahimović är inte rädd för att ställa krav på sina medspelare eller för att munhuggas med sina motståndare. Den som inte håller måttet får ofta veta det i form av en verbal passning – ofta kompletterad med ett uttrycksfullt kroppsspråk som kännetecknas av yviga gester och ett livligt minspel.

Detta har i Frankrike nu fått en egen benämning, zlataner ('zlatanera, att göra en Zlatan'). Verbet betyder enligt Aftonbladet 'att ge någon en uppläxning'.

Anders

Tags: 

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren.

Kommentarer

Zlatan är kung!!! PSG borde köpa Ronaldo i vinter! Realmadrid kan inte spela längre, de är pinsamt!

PSG borde köpa Ronaldo, för han passar inte i Real längre och dessutom så kan det vara bra för Zlatan att han en till målskytt i laget.

FC Barcelona är världens bästa klubblag och dom kommer att förbli det en lång tid framöver, till skillnad från Real Madrid så köper vi inte våra spelare utan vi bygger upp dom till Legender. Real Madrid köper legender vilket gör så att Real Madrid tappar det otroliga LAGANDA som Barcelona har.

Lionel Messi är bättre än Ronaldo. Messi är världens bästa fotbollsspelare, Ronaldo är inte i närheten.

Franska ligan håller på att bli bättre en tyska. de är skit bra enligt mig, zlatan gör en nystart i fransk fotboll.han frälser alla lag. så nu kommer alla vilja ha bra spelare i Frankrike!

Lägg till ny kommentar