Vi fyller fem – och blir åtta!

4 kommentarer

I dag firar Språktidningen fem år! Den 24 augusti 2007 landade det allra första numret av Språktidningen hos de första prenumeranterna. Mottagandet var över alla förväntningar.

"Snygg, rolig och färgglad" skrev Aftonbladet, Svenska Dagbladet slevade i sig "en semantisk festgryta", Dagens Nyheter gav omdömet "omistlig" och "beroendeframkallande" sade Sveriges Radio. Sydsvenskan gillade visserligen tidningen, men undrade hur den skulle bära sig ekonomiskt. Vem skulle annonsera eller på annat sätt backa upp utgivningen?

Trettiotre nummer senare vill vi gärna själva kalla Språktidningen en succé. Och det är läsarna som gjort den möjlig. Språk fortsätter att fascinera och engagera. Aptiten på forskningsrön och berättelser om dialekter, främmande språk, grammatik, stavning, nyord med mera tycks närmast oändlig.

Vi firar därför fem år med att slå på stort. Från och med i höst utkommer Språktidningen med åtta nummer om året. Tidigare gjorde vi sex ordinarie nummer och ett tunnare specialnummer om nyord. Nu blir det åtta fullmatade utgåvor om året – plus den uppskattade Klurigt-bilagan som följer med sommarnumret.

Men vad vill du läsa om i Språktidningen? Vad vill du se mer eller mindre av i tidningen? Mejla ditt förslag senast söndag till redaktionen@spraktidningen.se. Vi lottar ut fem exemplar av boken Varför heter det tonfisk? bland alla som deltar!

Anders, Maria och Patrik

Foto: Istockphoto

Tags: 

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren.

Kommentarer

Grattis på femårsdagen! Vad roligt att det blir åtta nummer om året hädanefter. Vi hade ett litet blogginlägg i juni där vi tipsade om er suveräna tidning.

Uppsala Translations (översättningsbyrå)

Jenny & James

Gratulerar! Sitter precis och läser tidningen, senaste numret har riktigt många bra grejer. Vi hörs framöver - nu börjar det klia lite i pysselfingrarna...

P.s. Jag säger "förlåt" när jag ber om ursäkt. Det lär väl vara vanligare än "förtvivlad"?

Det kan nog stämma! Alternativen är de ord som nämns i artikeln av Lars Melin och Caroline Malmstedt Ledin i detta nummer.

Lägg till ny kommentar