Tomas Riad om dagens och morgondagens svenska

1 kommentarer

Hur låter svenskan egentligen? Och hur utvecklas uttalet av vokaler? Det är något av det som Tomas Riad, professor i nordiska språk vid Stockholms universitet och ledamot av Svenska Akademien, kommer att berätta om vid en föreläsning på Folkuniversitetet i Stockholm den 12 september.

Tomas Riads "Börk börk börk. Ehula hule de chokolad muus", som publicerades i 2/2008, är den artikel i Språktidningen som har fått i särklass störst spridning. Nyligen diskuterades den i amerikanska Slate i samband med funderingar om den svenske kocken i Mupparna snarare faktiskt talade norska.

Under föreläsningen, som arrangeras av Språktidningens syskontidskrift Forskning & Framsteg, kommer Tomas Riad att redogöra för hur svenskan låter och vilka tendenser som finns i utvecklingen av uttalet.

Föreläsningen äger rum på Folkuniversitetet i Stockholm den 12 september klockan 18. Den är gratis men kräver förhandsanmälan. Du anmäler dig här.

Anders

 

 

Tags: 

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren.

Kommentarer

Jag läste artikeln om den svenske kocken i mupparna verkligen var svensk och ja, jag hängde med bra hela vägen och nej, han är inte skåning =)

Lägg till ny kommentar