Tipsa oss om 2018 års nyord!

1 kommentarer

Har du något ord som borde vara med på 2018 års nyordslista? Det kan vara ett alldeles nytt ord som redan har fått viss spridning – men det kan också vara ett ganska färskt ord som fått ökad spridning under året. Tipsa oss gärna!

I mellandagarna släpps Språktidningens och Språkrådets nyordslista. Den kommer som vanligt att innehålla ett antal ord som är på väg eller redan har etablerat sig i allmänspråket.

Vi tar gärna emot förslag på nyord! Och vi blir lite extra tacksamma om de innehåller ett förslag på definition och ett språkexempel som visar hur ordet används.

Du kan skriva dina nyord i kommentarsfältet, mejla anders@spraktidningen.se eller nyord@sprakochfolkminnen.se eller fylla i formuläret här.

Anders

Foto: Istockphoto

Tags: 

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren.

Kommentarer

Jag pratar mycket svengelska och sa nyss investigera och trodde det var ett riktigt svenskt ord men min mamma bara skrattade åt mig. Men jag tycker det borde vara ett ord eftersom det inte finns någon exakt översättning till investigate (engelska). Den närmsta översättningnen är undersöka men det säger man ju examine på engelska och inte investigate riktigt.

Lägg till ny kommentar