Språkforum i Kunskapskanalen

0 kommentarer

Äntligen är det dags att boka in en hel eftermiddag framför tv-soffan! På söndag sänds vårens Språkforum i Kunskapskanalen med start 11.50. Fram till klockan 16 möter du bland andra Jessika Gedin, Mikael Parkvall och Birgitta Lindgren. Och den som kan tänka sig en ännu lite högre språkdos slår på tv:n tio minuter tidigare och ser språkforskaren Henrik Rosenkvist från Lund tala om skillnader mellan de nordiska språken.

Om du missade eller vill återuppleva Språkforum kommer alltså en ny chans i helgen. Samtliga program kommer också att läggas ut på UR Play.

Du möter skribenten och programledaren Jessika Gedin som tillsammans med Språktidningens chefredaktör Patrik Hadenius samtalar om skrivandets hemligheter, lingvisten Mikael Parkvall berättar om modern dialektforskning, Språkrådets nyordsredaktör Birgitta Lindgren talar om nykomlingar i svenskan som väcker känslor, språkforskaren Karin Milles tipsar om könsneutralt språk och framtiden för ordet hen, copywritern Mattias Åkerberg fördjupar sig i språk som säljer och engagerar, doktoranden och journalisten Hanna Sofia Rehnberg avslöjar hur företag använder berättelser för att skapa en positiv bild av den egna verksamheten, forskaren Ingela Bel Habib berättar om hur svenska företag går miste om exportintäkter eftersom den språkliga kompetens som finns i Sverige inte utnyttjas, och författaren Bodil Malmsten talar om varför hon inte har ett språk.

Anders

Tags: 

Lägg till ny kommentar