Snart dags för Språkforum!

1 kommentarer

Språkforum tioårsjubilerar! Den 20 mars är det dags för Språktidningens årliga heldag om språk. Du möter bland annat rapparen Petter och författaren Sara Lövestam.

Den 20 mars är det alltså dags för Språkforum. Precis som förra året håller vi till på Sheraton vid Slussen i Stockholm. Vi utlovar en nyttig och rolig heldag där du lär dig saker som du har nytta av både i jobbet och privat.

Du möter bland annat rapparen Petter i ett samtal om dyslexi, texthantverk samt litteraturens klassiker och andra inspirationskällor och författaren Sara Lövestam som talar om några av den svenska grammatikens fallgropar. Språkvårdaren Gabriella Sandström avslöjar vilka texter som faktiskt är lättlästa, språkvetaren Kristy Beers Fägersten förklarar varför inlånade svordomar som fuck och shit är grövre på engelska, lingvisten Mikael Parkvall talar om spridningen av dialektord som ostbågar och ostkrokar, historikern Josefin Englund berättar om språket vi använt när vi sökt efter kärleken genom kontaktannonser och språkvårdaren Åsa Holmér tipsar om orden som ger rätt nivå på texten. Fler programpunkter tillkommer!

Här hittar du mer information om Språkforum!

Anders

Foto: Privat, Olov Simonsson, Martin Stenmark, Hugo Thambert

Tags: 

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren.

Kommentarer

I Växjö byggs nu ett stort kommunhus som delar yta med stationen i centrum av staden. Det benämns ”Kommun och stationshus”. Enligt min mening borde det heta ”Stations- och kommunhus eller Kommun- och stationshus med bindestreck då det inryms i samma byggnad. Stationen i bottenvåningen och kontor på övriga våningsplan. Nuvarande beteckning kan uppfattas som två separata byggnader? I vart fall anser jag att min beteckning är bättre. Vad sägs?
Mvh
Bengt Wellermark

Lägg till ny kommentar