Saga är årets namnraket

0 kommentarer

I höstas sändes tredje säsongen av Bron. Denna thriller till tv-serie har inte bara trasat sönder nagelbanden på tittarna världen över – Saga Norén, seriens något udda hjältinna, verkar också ha gjort stort intryck på nyblivna föräldrar.

Namnet Saga har i alla fall utsetts till ”årets klättrare” på den svenska topplistan över namn på nyfödda flickor 2015. Enligt SCB:s namnstatistik för det gångna året, har Saga avancerat till fjärdeplatsen, från att ha legat på plats 21. Under året har 671 små flickor fått detta tilltalsnamn.

Men det räcker inte för att slå Elsa, som toppar namnlistan för andra året i rad. 872 flickor fick det namnet. Därefter hittar vi Alice och Maja, som också har ligger tryggt på sina placeringar från föregående år.

Någon raket i Saga-klass märks dock inte bland pojknamnen på listan. Bland de tio populäraste namnen råder relativ stiltje. I toppen har Lukas har bytt plats med William, som nu är överlägsen etta: 977 pojkar fick det namnet – medan tvåan Lucas blev 802 små gossars tilltalsnamn.

Maria

Foto: SVT

Tags: 

Lägg till ny kommentar