Säg hej till Hailey!

0 kommentarer

För andra året i rad hamnar William och Alice på första plats när föräldrar väljer namn till sina barn. Men det finns två raketer bland namnvalen 2018: Lias för pojkar och Hailey för flickor.

I dag släpper Statistiska centralbyrån sin efterfrågade lista över de mest populära namnen på nyfödda i Sverige. Och det bör nu finnas ett otal killar med namnet William i landet; det hamnar i topp för åttonde gången, och har varit ett av de tre populäraste namnen ändå sedan 2003. Förra året fick ytterligare 863 pojkar det namnet. Även Alice är en flerfaldig vinnare: hon har varit gäst på tio-i-topp-listan ända sedan 2005, och har legat överst sju gånger. 2018 kom 863 nya små Alice till världen. Men nu är det dags även för Alma, som har tagit sig in på tio i topp för första gången.

Ser man till topp-hundra-namnen är det Hailey som gjort den mest uppseendeväckande resan. Hon hamnade på plats 56, en ökning med knappt 88 procent sedan 2017. 225 flickor fick heta Hailey 2018. Möjligen har föräldrarna inspirerats av supermodellen Hailey Baldwin (bilden), som gifte sig med världsstjärnan Justin Bieber förra året.

Bland pojkarna var Lias det namn som ökade mest i popularitet. De hockeyintresserade mödrarna och fäderna kanske ligger bakom det namnvalet: svensken Lias Andersson, 20, spelar för New York Rangers i NHL. Annars var det Ture som avancerade mest på topp hundra för pojkar: Att 153 pojkar fick det namnet gjorde att det hamnade på plats 91. Men inga nya namn kom in på pojkarnas topp 10.

Maria

Har Hailey Baldwin inspirerat? Foto: Wikipedia

 

Lägg till ny kommentar