Pröva din ordförståelse i fredagskvisset!

2 kommentarer

Tolv svenska ord möter du i veckans kviss. Har du koll på vad de betyder? Definitionerna är hämtade från Svenska Akademiens ordlista.

Här hittar du fler kviss.

Anders

Foto: Pixabay

Tags: 

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren.

Kommentarer

Jag uppskattar mycket fredagskvissen, med sina ovanliga ord som förs upp till ytan, om än ibland enkom för stunden. Min enda anmärkning är att ibland är ersättningsorden antingen okända för mig eller mångtydiga. Trots att jag vet vad huvudordet betyder, så tvekar jag ofta i sådana fall vilket ord jag ska välja.
Naturligtvis är vissa ord okända för mig från början. Och man lär sig alltid något nytt! Tack och hälsningar!
Karl

Lägg till ny kommentar