Pressmeddelande: Språktidningen trycks på toalettpapper

1 kommentarer

Coronakris och klimatkaos är två akuta hot mot samhället. Nu väljer Språktidningen en lösning som både främjar miljön och minskar oron för coronautbrottet. Med start i april kommer tidningen att tryckas på papper som även kan användas som toalettpapper.

– Det här är en nödvändig lösning både för samhällsberedskapen och klimatet. Dessutom är det billigare för oss inom den nödställda mediebranschen, säger Aron Ruvisco, 19, hållbarhetschef på Vetenskapsmedia, det förlag som ger ut Språktidningen.

Den senaste tiden har medierna fyllts av bilder på tomma butikshyllor och svenskar som hamstrar toalettpapper. Genom att trycka Språktidningen på papper som kan användas som toalettpapper avhjälps den brist som skapats av nödiga preppare. Dessutom minskar risken för att traditionellt tidningspapper hamnar i soporna i stället för i pappersinsamlingen.

Inom kort kommer även övriga titlar i förlaget, Modern Psykologi och Populär ark-eologi, att gå över till toalettpapper. Den nya trycktekniken kallas full rulle.

– Men det är viktigt att komma ihåg att läsa först och torka sen. Annars kommer kundtjänst att få många onödiga samtal från läsare som prioriterat naturbehov framför läslust, säger Aron Ruvisco.

Språktidningen är en av få populärvetenskapliga tidskrifter om språk i världen. Nu tas alltså ett nytt steg i utvecklingen.

– Vi är stolta över att vara framtidens skittidning, säger Aron Ruvisco.

Lisa Fröprat

Tags: 

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren.

Kommentarer

Lägg till ny kommentar