Nytt poddavsnitt om rätt och fel i svenska språket

1 kommentarer

Synen på rätt och fel i svenska språket är ämnet för det sjunde avsnittet av Språktidningens podd. Språktidningens chefredaktör Anders Svensson samtalar med språkvetaren Lena Lind Palicki om synen på rätt och fel i svenska språket. Kommer vi att skilja på var och vart i framtiden? Hur påverkas vårt skriftspråk av talspråket? Är uttrycket komma till bukt med på väg att bli accepterat? Och varför behövs pedagogiska lögner i skolan?

Du hittar podden hos Apple, Spotify, Acast, Soundcloud och Youtube.

Om du vill stödja podden ekonomiskt kan du skicka ett bidrag genom Swish till 123 157 9937.

Anders

Tags: 

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren.

Kommentarer

Jag har tagit ett mer aktivt beslut att närma mig skriftspråket i mitt uttal. Ord som Assiett och Kristianstad har hos mig förlorat sina underliga ljudbildningar. Jag särskiljer åxå mellan de och dem i mitt talspråk. Dock så säger jag oftast dom för dem, men de är de.

Lägg till ny kommentar