Ny kurs om inkluderande språk

0 kommentarer

Lena Lind Palickis kurs om inkluderande språk blev snabbt fullbokad. Den som missade det första tillfället får en ny chans torsdagen den 16 januari. Kursen äger rum klockan 13–16 i Sveriges tidskrifters lokaler på Vasagatan 50 i Stockholm.

Det här är en kurs för dig som vill skriva inkluderane och utan att diskriminera men samtidigt neutralt, opolitiskt – och framför allt begripligt. Hur vi benämner andra människor spelar stor roll i ett demokratiskt samhälle. Men hur vi använder språket så att alla inkluderas och ingen diskrimineras är långt ifrån enkelt och självklart.

Under en halvdag får du genom föreläsningsinslag, övningar och diskussioner bland annat öva på att analysera texter, använda språket så att olika perspektiv kommer fram, resonera om för- och nackdelar med olika benämningar, lära dig om hur språk och diskriminering hänger ihop samt skriva inkluderande och begripligt.

Kursledare är Lena Lind Palicki, lektor i svenska vid Stockholms universitet och en av Sveriges främsta experter på språkvård och inkluderande språk.

Här kan du läsa mer om kursen och boka plats.

Anders

Foto: Privat

Tags: 

Lägg till ny kommentar