Möt oss på Bokmässan!

0 kommentarer

I morgon tar vi tåget till Göteborg för att besöka årets bokmässa! Du hittar oss i monter B05:60. Där har du möjlighet att diskutera tidningen med redaktionen samt teckna en miniprenumeration på två nummer av Språktidningen för endast 40 kronor.

På Sveriges tidskrifters scen, som ligger intill montern, arrangerar vi också flera programpunkter. På torsdagen 16.00 pratar chefredaktör Patrik Hadenius med Språkrådets Birgitta Lindgren om hur svenskar kan bli bättre på att snacka skandinaviska med norrmän och danskar. På fredagen 16.30 berättar lingvisten Mikael Parkvall om sin moderna dialektforskning, där han med hjälp av texter hämtade från bloggar kartlägger dagens dialektord. Och på söndag 12.00 blir det Frågor & svar direkt från scenen där Språkrådet svarar på frågor om svenskt språkbruk. Du kan själv lämna in frågor du vill ha svar på i Institutet för språk och folkminnens monter B01:10.

Passa också på att svänga förbi monter C03:51 som tillhör vår syskontidning Forskning & Framsteg. Där kan du utan kostnad få tidningen Språken, ett hundrasidigt specialnummer om språken i Norden, som innehåller det bästa om nordiska språk från Språktidningen samt några nya artiklar.

Välkommen!

Anders

Tags: 

Lägg till ny kommentar