Lika som bär är Sveriges roligaste företagsnamn

6 kommentarer

Lika som bär kånkade hem en säker seger i omröstningen om Sveriges roligaste företagsnamn. Tvillingarnas flyttfirma fick hela 46 procent av rösterna från Språktidningens läsare.

Historien om Lika som bär började för tre år sedan när IFK Norrköping skulle flytta sitt kansli. Tvillingarna Billy och Dennis Petersson tillhörde de supportrar som frivilligt ställde upp för att kånka klubbens inventarier till nya lokaler på Nya Parken. Kvar till sist blev ett otympligt kassaskåp. Någon tyckte att det var dags att ringa en flyttfirma. Men Billy och Dennis högg i.

– Det var då vi kom på att vi själva borde starta en flyttfirma. Min bror Dennis undrade varför. Jag sade att vi måste heta Lika som bär. Han tyckte att det var klockrent och på den vägen är det, säger Billy Petersson.

Helt enkelt var det dock inte i början. Varken Billy eller Dennis hade körkort för lastbil. I stället hjälpte tvillingarnas pappa till att köra flyttbilen.

– Då kallade vi oss Lika som bär och en far, berättar Billy Petersson.

För den som inte känner till att företaget grundades av två tvillingar är det lätt att missa ordvitsen i namnet Lika som bär. Även för den som känner till bakgrunden dröjer det ibland ett tag innan polletten trillar ner.

– En av våra anställda ringde mig en morgon och berättade att han var så stolt över att vi har ett så jäkla bra namn. Då hade han jobbat hos oss i sju månader utan att ha fattat poängen.

Läs mer om roliga företagsnamn i Språktidningen 7/2014.

Anders

Foto: Fredrik Schlyter

Tags: 

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren.

Kommentarer

Ni har inte upptäckt en konsultfirma vid namn "AB Björntjänster" ägt av en herre med förnamnet Björn. Inte heller har ni upptäckt "Skalbolaget", som ägnar sig åt att skala och processa potatis till storkök. Jag tycker att de platsar, även om "Lika som bär" är riktigt genialt.

I Göteborg finns en byggnadsfirma som heter "2-tum-4". Också fyndigt, tycker jag. Idag när man har övergått till att ange dimensioner i mm är det väl inte lika roligt men för oss lite äldre...

Heter man Erik och jobbar med innovation och produktutveckling är det väl lika självklart att företaget heter Idérik, som att man titulerar sig Idéalist?

Lägg till ny kommentar