Lättlästdagen 2019 närmar sig!

0 kommentarer

David Lagercrantz, Lena Lind Palicki och Christina Wahldén är några av dem du möter under Lättlästdagen! Språktidningen bjuder i samarbete med Vilja förlag in till en nyttig och lärorik heldag. Lättlästdagen 2019 äger rum fredagen den 8 november på Citykonferensen i Stockholm.

Lättlästdagen är fylld av intressanta föredrag om språk, läsning och begriplighet. Du möter författare som berättar om sitt skrivande, får ta del av den senaste forskningen om läsning och språkinlärning och bjuds på handfasta tips att ta med in i vardagen. För den som möter läsare med olika behov eller arbetar med personer som har behov av lättläst litteratur bjuder dagen på kompetensutveckling.

En av årets gäster är David Lagercrantz. Han gav röst åt Zlatan Ibrahimović och snickrar ihop bästsäljare i Stieg Larssons universum. Här möter du honom i ett samtal om att hitta stilen som fängslar och om att skriva för en publik med enorma förväntningar. David Lagercrantz berättar också om sitt engagemang för läsning och om knepen som får ovana läsare att fastna för berättelsen.

Du möter även språkforskaren Lena Lind Palicki som ger råd för att skriva inkluderande och begripligt, journalisten och författaren Hanna Wallsten som redogör för hur hon bearbetar en text till lättläst, skolbibliotekarien Maria Heimer talar om högläsningens betydelse, författaren Christina Wahldén berättar om hur hon tänker när hon skriver lättläst litteratur, språkvårdaren Gabriella Sandström tipsar om nyttiga grepp för texter som så många som möjligt kan förstå och pedagogikexperten Bo Sundblad beskriver hur läsning och lärande går hand i hand.

Här hittar du mer information om Lättlästdagen 2019!

Anders

Tags: 

Lägg till ny kommentar