Isländskt språkprogram på svenska

0 kommentarer

http://www.youtube.com/watch?v=9X-ivQvY2AI

Den som saknar tv-program som Värsta språket och Svenska dialektmysterier kan kanske stilla hungern en aning genom Orðbragð. Programmet sändes i tre säsonger i isländska RÚV – och det var mycket inspirerat av Fredrik Lindströms program i SVT. Ett litet smakprov på 19 minuter finns textat på svenska.

Anledningen till att bitar av den första programserien grovöversattes till svenska var att det fanns intresse från SVT för att sända programmet. Så blev det inte. Men de bitar som textades finns att se på Youtube.

Programledare för Orðbragð var Bragi Valdimar Skúlason och Brynja Þorgeirsdóttir. Serien var mycket populär, vann flera priser och resulterade dessutom i en bok. Bragi Valdimar Skúlason dyker till hösten upp i RÚV i ett nytt språkprogram, Kappsmál, som han leder ihop med Björg Magnúsdóttir.

Den som vill lära sig ännu lite mer om det isländska språket – här kommer alltså en gnutta reklam – kan följa med på Språktidningens resa till Island 12 till 17 maj. Programmet är späckat av språk, kultur, historia, natur och en hel del god mat.

Anders

Tags: 

Lägg till ny kommentar