I Nordkorea tillåts bara en Kim Jong Un

0 kommentarer

I Nordkorea är det inte bara förbjudet att ge barn samma namn som diktatorn Kim Jong Un. Nordkoreaner som delar namn med landets ledare tvingas att byta namn. Till och med namnet på födelseattesten måste ändras, rapporterar Reuters.

Sedan tidigare har den personkult som regimen i Pyongyang odlar lett till förbud mot att heta Kim Jong Il och Kim Il Sung. Förbudet gäller trots att ingen av landets forna ledare längre är i livet. Innan Kim Jong Il gick bort i december 2011 ska han på samma sätt ha förbjudit andra nordkoreaner från att bära namnet Kim Jong Un, den son som så småningom skulle ta makten i landet.

Den nordkorean som råkar dela namn med diktatorn Kim Jong Un måste inte bara att byta namn och förnya alla officiella dokument. Den tvingas även att byta namn på födelseattesten för att sudda ut alla spår av att en gång ha delat namn med landets ledare.

Hur många som tvingats att byta namn sedan förbudet infördes för tre år sedan är inte känt. Såväl släktnamnet Kim som förnamnen Jong och Un är dock vanliga, uppger Reuters.

Här kan du läsa mer om den koreanska som talas i Nordkorea.

Anders

Tags: 

Lägg till ny kommentar