Här är hela programmet till Språkforum 2019!

0 comment

Nu är hela programmet till Språkforum klart! I år välkomnar vi bland annat ståuppkomikern Al Pitcher och poeten Athena Farrokhzad. Vi utlovar en underhållande och nyttig heldag där du lär dig saker som du har nytta av såväl på jobbet som privat.

Torsdagen den 11 april är det dags för Språkforum på Hilton vid Slussen i Stockholm. Språkforum är Språktidningens årliga konferens som nu arrangeras för tionde gången. Under dagen möter du några av Sveriges främsta forskare, författare och språkvetare.

Bland årets gäster finns bland annat språkforskaren Lena Lind Palicki som visar vägen till texter som inte exkluderar, kolumnisten Patrik Lundberg som avslöjar några dramaturgiska och retoriska knep för att engagera läsaren, språkforskaren Sanna Skärlund som fördjupar sig i svenska pronomen, språkvårdaren Ola Karlsson som tipsar om hur vi bäst hanterar engelska lån i svenskan och journalisten Ulf Benkel som skärskådar den lyckade ordvitsens olika beståndsdelar. Du möter hyllade poeten Athena Farrokhzad i ett samtal om skrivande och ståuppkomikern Al Pitcher roar med träffsäkra betraktelser om språk- och kulturkrockar mellan svenska och engelska. Dessutom diskuterar estradpoeterna Nawroz Zakholy och Salih Bilic samt språkforskaren Karin Senter vad som kännetecknar förortssvenska.

Här kan du läsa mer om programmet och boka biljett.

Anders

Tags: