Bar i New York bokstavligen förbjuder literally

1 kommentarer

Den som säger literally på baren Continental i New Yorks East Village får fem minuter på sig att dricka upp och lämna lokalerna. Ägaren Trigger Smith vill genom förbudet stoppa spridningen av kardashianismer.

Literally (’bokstavligen’) har på senare år fått en utvidgad betydelse. Ordet används också för att ge tyngd åt ett påstående som inte är sant. Vissa förknippar utvecklingen med familjen Kardashian. I den egna dokusåpan kunde miljoner tittare över hela världen för en tid sedan följa hur Khloe Kardashian berättade om oordningen i garaget:

I literally have Mount Everest in my garage.

En som inte alls är förtjust i denna användning av ordet är alltså barägaren Trigger Smith. Nyligen möttes Continentals besökare av en lapp på dörren. Där meddelades att den som började en mening med I literally skulle få fem minuter på sig att dricka upp. Därefter var det dags att lämna baren.

Trigger Smith motiverar förbudet med att literally är det mest irriterande och överanvända ordet i det engelska språket just nu. Syftet är alltså att förhindra utbredningen av kardashianismer.

Men det finns fler ord och uttryck som Trigger Smith stör sig på. Han berättar i Grub Street att han också ogillar My bad, It’s all good och You know what I’m saying? Men det är än så länge fritt fram att använda dessa på Continental utan att riskera att bli utkastad.

Anders

Tags: 

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren.

Kommentarer

För den som är läskunnig och belevad i utrikiska står det att den som börjar en mening med "I literally" måste lämna baren genast. Den som använder "literally" i något annat sammanhang får fem minuter på sig att lämna.

Lägg till ny kommentar