Efterlysning: Vi söker fyndiga företagsnamn!

48 kommentarer

Frisersalonger är kända för kreativa och roliga namn. I kvarteren runt Språktidningens redaktion på Drottninggatan i Stockholm finns bland annat Rufs och kalufs, Rätt vågat, Atmosphair, Huvudverk och Hårlyday. Nyligen upptäckte vi genom Twitter flyttfirman Lika som bär – som är grundad av ett tvillingpar.

Men det finns givetvis många fler fyndiga namn på företag, föreningar och andra organisationer. Har du några tips? Skriv gärna dina favoriter i kommentarsfältet!

I en artikel i Filter kan du läsa mer om just namn på frisersalonger.

Anders

Foto: Istockphoto

Tags: 

Kommentarer

I Stockholm finns ett internetbaserat städföretag som heter orkarinte.se, som gör det som folk inte själva orkar att göra.

GAEU Consulting är bra för ingen begriper vad det betyder så varje kundbesök får börja med att förklara. En bra inledning.

Mer Skåne: I Hässleholm finns café Nyfiket, och i Malmö den numera nedlagda frisersalongen Självfallet Jenny och den ännu levande kinarestaurangen Ki-Ling Court.

Mitt översättningsföretag heter Transearly. Blir roligt på engelska: Transearly translate

Jag praktiserade på en frisersalong som heter Självfallet. Det finns även en salong i Västerås som heter Klippt och skuret.

Den finns inte men i en kurs på nätet finns fiskrestaurangen Lili & Sushi. (Kred. Anders Jensen.)

Korrekturhäxan. Ett företag i Jönköping som erbjuder tjänsterna textkorrektur, språkrådgivning, skribentuppdrag och medieträning.

Det fyndigaste namnet på en frisersalong torde vara "Hair är vi".

Det fyndigaste och bästa företagsnamnet i allmänhet måste ändå vara "Åke Rapp Åker Upp", som alltså hyr ut kranbilar och utför arbeten med sådana.

Näst fyndigast är nog Schakta i Backarna. Jag tror det framgår vad de gör.

I Göteborg fanns restaurangen Rumparbar.

Ett populärt ställe är det regnbågsvänliga Bee.

Tycker att Skapligt Enkelt är ett passande namn till en pysselsida med skapligt enkla pyssel.

Salong Saxess, Agaton Sax, Hair är det, Klippt & skuret, är några hårsalonger som jag kommer ihåg har fyndiga namn.

Tack för alla fantastiska förslag! Genom Twitter och e-post har vi också fått förslag på Mattadoor (sysslar med mattor), Efterhängsen (service av släp och hästtransporter) och Surtantens (surdegsbageri). Och inte minst Svenska hamsterföreningens medlemstidning Svenska gnagbladet!
/ Anders

Från det att jag var liten, är 59 idag minns jag ett företags namn. Åke Rapp åker upp. Det har suttit genom hela livet. Företaget drivs idag tror jag, av tredje generationen Rapp.

"Re:Pear" reparerar Apple-produkter vid Hornstull i Stockholm. Och har förstås ett päron som logga.

Jag är förtjust i namnet på frisersalongen i "Runaway Bride" som heter "Curl up and Dye".

Lägg till ny kommentar